ΜΙΝΙ ΜΙΚΤΟ

Home 
ΑΝΔΡΙΚΟ 
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ 
ΕΦΗΒΟΙ 
ΝΕΑΝΙΔΕΣ 
ΠΑΙΔΕΣ 
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ 
ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 
ΜΙΝΙ ΜΙΚΤΟ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιφερειακή οδός-Κόμβος Ευκαρπίας Τηλ. Γραμ. 2310 587870     Τελευταία ενημέρωση:  Παρασκευή 16/08/2019, Ωρα 10:22 π.μ.

Ο Α. Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ εκτός από τις αγωνιστικές ομάδες σε άνδρες και γυναίκες διαθέτει και ακαδημίες με σκοπό την ανεύρεση ταλέντων, αλλά και την προώθηση του αθλήματος.

 Μίνι & Ακαδημίες

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές της περιόδου 2019-2020 ξεκίνησαν από 16 Αυγούστου 2019 και κάθε ενδιαφερόμενος/η, μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες στα Γραφεία του Συλλόγου που που βρίσκονται στο γήπεδο Μακεδονικού, (Περιφερειακή οδός - Κόμβος Ευκαρπίας) και στo τηλέφωνo: 2310 587870 (Γραμματεία).

Μετά την επιτυχημένη περσινή πορεία των Ακαδημιών, οι άνθρωποι της ομάδας οργάνωσαν και εμπλούτισαν και φέτος τα τμήματα  με στόχο την πλέον εξειδικευμένη εκμάθηση και τρόπο παιχνιδιού του αθλήματος του βόλεϊ και καλούν τα παιδιά της περιοχής να ενταχθούν στα τμήματα της ομάδας και να αποτελέσουν μέρος της μεγάλης αγκαλιάς του Μακεδονικού που ξεκινά απο την Α2 Εθνική κατηγορία μέχρι τις ομάδες του babyvolley.

Η ομάδα των Ανδρών μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία.

Η ομάδα των γυναικών, θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Β΄ Τοπική κατηγορία της Ε.Πε.Σ.Θ.

Οι ομάδες Παμπαίδων Παίδων και Εφήβων θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ε.Πε.Σ.Θ.

Οι ομάδες Παγκορασίδων Κορασίδων και Νεανίδων θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Ε.Πε.Σ.Θ.

Είναι πλέον γεγονός και συνείδηση της περιοχής ότι η πραγματική καρδιά του βόλεϊ χτυπά στην οικογένεια του Μακεδονικού και αξίζει πραγματικά να γίνει ο καθένας από εμάς μέλος αυτής της πραγματικής και ουσιαστικής αθλητικής αγκαλιάς.

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι Ακαδημίες Βόλεϊ Αγοριών και Κοριτσιών, θα λειτουργήσουν από τον Αύγουστο έως και τον Μάιο.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια από 6 ως και 18 ετών.

Με βάση την ηλικία και το φύλο, εντάσσονται στα εξής τμήματα:

Μίνι/Μικτό Αγόρια – Κορίτσια (6-10 ετών), Παγκορασίδων (11-14 ετών), Παμπαίδων(11-15 ετών), Κορασίδων (13-16 ετών), Παίδων (14-17 ετών).

 

ΕΛΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ.


ΕΓΙΝΕ Ο ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ...
Την Κυριακή 16/11/2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Μακεδονικού έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός όλων των τμημάτων για το καλό…. της νέας αγωνιστικής περιόδου και άπαντες ευχήθηκαν μια χρονιά με υγεία, χωρίς τραυματισμούς και όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία.
Η διοίκηση έδωσε το παρών και το κλίμα ήταν πολύ καλό.
Τέλος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Μακεδονικού κ. Παύλος Ανδρώνης, ο οποίος και απεύθυνε χαιρετισμό προς όλους.
Παρόντες ήταν επίσης ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Νεάπολης & Συκεών κ. Σίμος Δανιηλίδης, παλιά ιδρυτικά μέλη του Μακεδονικού, παλαιοί διεθνείς ποδοσφαιριστές ο κ. Χρήστος Τερζανίδης, κ. Αχιλλέας Ασλανίδης, και πολλοί άλλοι.

Περίοδος 2014 - 2015


Περίοδος 2013 - 2014

  

                                                   Ο Φρέντυ Μπρούκς, λίγο πριν αρχίσει η προπόνηση ακαδημιών (14/09/2013).


Οι θέσεις σε έναν αγώνα βόλεϊ

Οι θέσεις έχουν ως εξής:

(Θέση 1). Είναι η θέση στα δεξιά στην αμυντική ζώνη .Ο παίχτης που βρίσκεται σε αυτή εκτελεί το σερβίς .Σε αυτή τη θέση αμύνονται είτε ο πασαδόρος και ο διαγώνιος(σύστημα 5-1)είτε οποιοσδήποτε άλλος παίχτης σε άλλο σύστημα παιχνιδιού. 

(Θέση 2). Είναι η θέση στα δεξιά στην επιθετική ζώνη από την οποία καρφώνει ο διαγώνιος (5-1)  ή άλλος παίχτης σε άλλο σύστημα παιχνιδιού. Σε αυτήν πασάρει και βγάζει μπλοκ ο πασαδόρος ανάλογα πάντα με το σύστημα παιχνιδιού. 

(Θέση 3). Είναι η κεντρική θέση στην επιθετική ζώνη. Σε αυτή παίζει ο κεντρικός ή ο πασαδόρος σε σύστημα 6-0 

(Θέση 4). Είναι η αριστερή θέση στην επιθετική ζώνη. Σε αυτή παίζει ο ακραίος  (σύστημα 5-1) ή οποιοσδήποτε άλλος παίχτης σε άλλο σύστημα παιχνιδιού.

(Θέση 5). Είναι η αριστερή θέση στην αμυντική ζώνη. Σε αυτή αμύνεται ο κεντρικός ή ο libero  (σύστημα 5-1) ή οποιοσδήποτε άλλος παίχτης σε άλλο σύστημα παιχνιδιού.  

(Θέση 6). Είναι η κεντρική θέση στην αμυντική ζώνη. Σε αυτή αμύνεται ο ακραίος(5-1) ή οποιοσδήποτε άλλος παίχτης σε άλλο σύστημα παιχνιδιού. 

Οι ρόλοι των παιχτών στο βόλεϊ

Παρακάτω περιγράφονται οι ρόλοι που μπορεί να έχει ένας παίκτης σε έναν αγώνα πετοσφαίρισης .Ο τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός ανάλογα με το σύστημα παιχνιδιού.

Εμείς θα μελετήσουμε παρακάτω το σύστημα 5-1 (το σύστημα στο οποίο πασαδόρος είναι μόνο ένας παίχτης).

Α) ο ακραίος: είναι ο παίχτης ο οποίος καρφώνει και παίρνει υποδοχή στη θέση 4 (όταν βρίσκεται στην επιθετική ζώνη) και αμύνεται στο 6 όταν βρίσκεται στην αμυντική ζώνη.

Β) ο διαγώνιος: είναι ο παίχτης ο οποίος καρφώνει και παίρνει υποδοχή στη θέση 2(όταν βρίσκεται στην επιθετική ζώνη) και αμύνεται στο 1 όταν βρίσκεται στην αμυντική ζώνη. Όταν  βρίσκεται στη πίσω ζώνη και συνεπώς ο πασαδόρος στην επιθετική ζώνη, καρφώνει πάλι από το 2 προσέχοντας να μην κάνει υπέρβαση(να καρφώσει δηλαδή την μπάλα μέσα στην επιθετική ζώνη όταν η μπάλα βρίσκεται σε σημείο ψηλότερο από το φιλέ).

Γ) ο κεντρικός :είναι ο παίχτης ο οποίος καρφώνει και παίρνει υποδοχή στη θέση 3(όταν βρίσκεται στην επιθετική ζώνη) και αμύνεται στο 5 όταν βρίσκεται στην αμυντική ζώνη. Συνήθως όμως τον αντικαθιστά ο λίμπερο ,όταν βρίσκεται στην αμυντική ζώνη .Μπορεί να καρφώνει είτε δεύτερο χρόνο, είτε πρώτο χρόνο(στις μεγαλύτερες ομάδες χρησιμοποιείται σπάνια ο δεύτερος).

Δ) ο λίμπερο : αμυντικός παίχτης που παίζει στην πίσω ζώνη.

Ε) ο πασαδόρος: είναι ο παίχτης ο οποίος πασάρει από τη θέση 2 (όταν βρίσκεται στην επιθετική ζώνη) και πάλι από τη θέση 2 όταν βρίσκεται στη ζώνη άμυνας (ισχύει ο κανόνας της υπέρβασης). Όταν βρίσκεται στην αμυντική ζώνη αμύνεται στη θέση 1. Αν δε βγάλει άμυνα προχωρά γρήγορα στη θέση 2 για  να κάνει πάσα και έπειτα επιστρέφει πάλι στη θέση 1. Σε περίπτωση που βγάλει άμυνα το ρόλο του πασαδόρου  αναλαμβάνει ο κεντρικός.

Η αριθμοί στην φανέλα των παικτών  επιτρέπεται να είναι από το 1 έως το 20.

 

Copyright (c) 2012 My Company. All rights reserved.